tiistai 28. maaliskuuta 2023

Kiertoilmakypsennin

 Airfryer eli kiertoilmakypsennin, on siinä vain laiskan mummun oiva apulainenen! Kiitos miniäni joka laittoi pojan kauppaan kuultuaan haaveeni kokeilla tätä. Ei auttanut pojan nurinat, "on sillä äitillä nurkat täynnä noita leluja!" kauppaan oli mentävä ja äidille yksi lelu lisää, mutta, tämä ei ole lelu! Olen parin kuukauden aikana tehnyt maistuvaa ruokaa useammin kun viimeisen vuoden aikana yhteensä.

Ruoka valmistuu nopeasti, helposti, pikku annoksina, vähärasvaista ja mikä tärkeintä vähän tulee tiskiäkin. Tässä "uuniin" menossa broilerini paistipalat, löysin eilen kaupasta -50% maustamattomat palat, tänään laitoin marinadin, (mitä sinne menikään) ja kanapalat sekaan  puoleksi tunniksi. Tämän näköisenä alkoi niiden matka kohti lautasta;

Pöhisijään 160 astetta ja 20 min. (laiskana mummuna laitoin perunan puolikkaat samaan koriin) perunat eivät olleet täysin kypsiä tuon ajan kuluttua niinpä, laitoin päälle reilun kerroksen juustoraastetta ja aikaa lisää 10 min,
Tämän näkoisinä ne nousiva lautaselle;
Uskokaa tai älkää mutta hyvää tuli! Lautaselle eksyi jopa jotakin tuoretta!



2 kommenttia:

  1. Olen kyllä ollut tietoinen tästä laitteesta mutta mitään kokemusta ei ole edes syönnin kautta . Hyvältä näyttää ja helpolta tuntui täytyy laittaa korvan taakse kun jotain uutta kaipailee . Kiitos esittelystä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse esilämmitystä, nytkin siellä pöhisee yksi peruna ja porkkana, hetkenpäästä lisää eilistä kanaa ja ehkä pikkupalan makkaraa. Suosittelen laiskana kyökkipiikana tätä.

      Poista

Vesi on märkää!

 Vettä huutaa luonto, en minä. Mutta niin se vain kasteli läpimäräksi vaikka kävelymatkaa ei ollut viittäkymmentä metriä enenpää. Vanha tutt...